MINDFULNESS FORLØB - ORGANISATIONER / TEAMS

Mindfulness forandring gennem mindfulness forankring. 8 ugers forløb for hold med evidens for virkning.

Underviser

Bjarne Nybo, cheftræner hos CFMM. Han har siden 2005 undervist ledere og medarbejdere i kunsten at være afspændt, fokuseret og nærværende - også kaldet mindfulness. Han er certificeret mindcoach hos Deepak Chopra i USA og certificeret EQi-coach fra Multi Health Systems i Canada samt NLP-coach fra Nørby i København. Han har skrevet 4 bøger, udgivet 2 apps og 1 online program om emnet.

"Novozymes havde valgt et forløb med både foredrag og opfølgningskursus. Over 220 medarbejdere deltog. Forløbet har været en stor succes og en trend i evalueringerne fortæller om brugbare redskaber og optimeret fokus på arbejdsopgaver."

-Marianne Kjellow-Andersen, Novozymes A/S

"Forløbet blev en stor succes og samtlige medarbejdere gav positiv evaluering af såvel forløbet som udbyttet."

- Anne Lyngs Kristensen, Arbejdsmiljøkoord.

"BRF-kredit ønskede at tilbyde sine medarbejdere at lære at meditere, som en del af de aktiviteter, som vi tilbyder for at øge deres trivsel. Valget faldt på Bjarne Nybo, da han på én gang udstråler ro og professionalisme. Den kombination gør meditation mere tilgængelig og mindre hokus pokus. Vi havde et forløb med et indlæg, der blev fulgt op med jævnlige meditationshold i et halvt år efter."

-Lars Hilberg, Personaledirektør BRF-kredit A/S

"Kære Bjarne - tak for mindfulness forløb hos Topdanmark. Det har for mig været begyndelsen på en mental rejse med daglige øvelser og meditation. Min nærmeste familie kan allerede mærke ændring i min adfærd, jeg har overblik, energi og mentalt overskud på arbejdet - og ser muligheder i stedet for begrænsninger."

-Lars fra Topdanmark

"Kære Bjarne - tak for mindfulness forløbet. Det har været supergodt, fordi du er rigtig god til at trække eksemplerne ind, så alle kan nikke genkendende til diverse hverdagssituationer."

- Helle B., afdelingsleder fra medicovirksomhed

Indhold og forløb

Et Mindfulness Forløb stopper ikke ved foredraget eller workshoppen, men sikrer forandring gennem forankring hos medarbejderne, ved at blande forskellige læringsformer og gøre brug af flere læringsplatforme (blended learning).

Virksomheder og medarbejdere deler et fælles ønske om vedvarende høj ydeevne. Men når cirka 35.000 dagligt er sygemeldte på grund af stress og endnu flere er stress-truede og når 10% af lederne er i farezonen for at blive uarbejdsdygtige af samme årsag, så er virksomhedernes produktivitet under pres og medarbejdernes arbejdsglæde og ydeevne truet.

Med det rette fokus på resultater, er mindfulness et eminent værktøj til personlig udvikling for medarbejdere og ledere. Resultaterne kommer ved at forankre den viden og de teknikker, der er en del af Mindfulness. Mindfulness Forløbet er skræddersyet til moderne virksomheder, såvel offentlige som private og løber over 8 uger.

Medarbejdere, der deltager i et Mindfulness Forløb vil opnå personlig udvikling på 3 områder:

  1. Medarbejderen øger sine evner til konstant at forny sine energireserver
  2. Deltageren øger sin evne til at fokusere sin opmærksomhed på det væsentlige
  3. Medarbejderen øger sine emotionelle kompetencer, der giver positiv effekt på stresstolerance, sociale evner og optimisme


Underviser: Bjarne Nybo, cheftræner hos CFMM. Certificeret meditationstræner fra Chopra Center, USA, EQi-coach fra MHS i Canada og NLP-coach fra Nørby. Har undervist ledere og medarbejdere siden 2005. 

Udbytte af forløb hos CIMT - Region Hovedstaden, 2. halvår 2017

 

Mindfulness Forløb følger 4 spor og løber over 8 uger:

Forløbet i de 4 spor sikrer, at medarbejderne får forankret de fordele, der følger med en regelmæssig praktisering af mindfulness og indarbejder de vaner og ritualer, der gør mindfulness til en daglig praksis.

 

Spor 1: Mindfulness Introduktion

Introduktion til mindfulness i form af en workshop i virksomheden. Umiddelbart efter workshoppen udsendes en velkomstpakke til medarbejderne med adgang til en online selvvurderingsanalyse til måling af mental kapacitet. Analysen er anonym og giver et billede af organisationens gennemsnitlige mentale kapacitet målt på 7 forskellige parametre, som fx energi, stress, relationsevne og evne til fokusering.

 

Spor 2: Mindfulness opfølgningshold

Hver uge i forløbet kommer en certificeret underviser ud i virksomheden og belyser forskellige aspekter af mindfulness og laver guidede øvelser med medarbejderne. Spor 2 virker som et anker for deltagerne til at forankre den tillærte viden, giver mulighed for dialog og erfaringsudveksling samt svarer på spørgsmål, som deltagerne måtte have til egen praksis.

Som tilvalgsmulighed gives mulighed for personlig coaching med certificeret coach på medarbejderens individuelle problemstillinger.

 

Spor 3: Mindfulness egen praksis

Deltagerne får adgang til Mindfulness Web Academy, der er et 8 ugers webbaseret træningsprogram. Over 8 uger modtager deltagerne en ny email hver uge med adgang til ugens mindfulness tema. Programmet indeholder lydfiler, videoklip, formelle øvelser, uformelle øvelser og skriftlige øvelser. Hver uge bygger oven på foregående uges træning og komplementerer den ugentlige opfølgning i virksomheden. Via programmet har deltagerne mulighed for at stille spørgsmål direkte til en certificeret mindfulness instruktør hos Center for Mindfulness & Meditation.

Hver medarbejder modtager desuden bogen 7 lette veje til Mindfulness med tilhørende øvelses-cd, som kan anvendes, når man ikke har adgang til en computer.


Spor 4: Mindfulness afslutning

Som afslutning på forløbet mødes alle deltagerne på den afsluttende workshop, hvor forløbet afrundes og hver deltager laver en post-forløb online selvvurderingsanalyse, hvor den mentale kapacitet måles for organisationen og udbyttet evalueres.

Kontakt os vedr. mindfulness forløb - organisation

(Nederste felt er for at sikre os mod spam)

Send evidensrapport